Stop met terugleveren van Energie

  • Software updates

  • Home Smart Energy

  • Zero Export

Door de langslepende discussie rond de salderingsregeling moeten klanten gaan betalen voor terugleveren van energie aan hun leverancier. Wat de meesten echter niet weten is dat u de export van energie van uw zonnepanelen ook simpel kunt stopzetten. Veel merken hebben de mogelijkheid voor het instellen van een zogenaamde ‘Zero Export’ functie.

Met deze functie produceren uw zonnepanelen alléén de energie die u ín huis nodig heeft en stopt met produceren zodra u zou gaan terugleveren aan het net. Als gecertificeerd installateur van veel populaire merken (SolarEdge, Growatt, Enphase) kunnen wij zo’n slim systeem voor u inrichten, vaak nog op basis van uw al bestaande omvormer.

  • Dynamische tarieven

  • Teruglever-tarieven

  • Salderings-regeling

Zero Export

Moet u per kWh gaan betalen voor het terugleveren van energie? Dan kan uw SolarEdge omvormer zodanig worden ingesteld dat er géén energie wordt geëxporteerd op momenten dat dat ongunstig zou zijn. Deze ‘zero export’ functie kan op de meeste populaire omvormers worden ingesteld. Neem contact met ons op voor een gericht advies en bespaar geld, of voorkom dat uw moet gaan bijbetalen voor het terugleveren van zonne-energie.

Smart Energy

Een aantal merken (o.a. SolarEdge) heeft een groot aantal producten in haar portfolio waarmee u apparaten slim kunt aansturen. Hierdoor gaat bijvoorbeeld uw warmwaterboiler verwarmen op momenten dat er voldoende zonne-energie is. Hiermee optimaliseert u de ‘zelfconsumptie’ van uw elektrische installatie. Ook slim aansturen van warmtepompen, laadpalen en acculaders is mogelijk. Neem contact met ons op voor een maatwerk advies voor uw installatie.

Uitschakelen Omvormers

Nu het energienet ‘vol’ zit komt het steeds vaker voor dat omvormers uitschakelen bij een té hoge netspanning. Dit is nadelig voor uw teruglevering van stroom. En het steeds maar weer aan/uit schakelen is zeer nadelig voor de levensduur van uw omvormer. SolarEdge heeft hiervoor een speciale p(V) functie ontwikkeld die voorkomt dat uw netspanning té hoog oploopt en de omvormer uitschakelt. Als SolarEdge Advanced installateur weten wij exact hoe we deze functie kunnen inregelen. Neem contact met ons op voor een gedetailleerde analyse en advies.

Wilt u weten wanneer Vtt Technische Diensten beschikbaar is? Gebruik dan de WhatsApp chat-knop links onder aan de pagina, of laat uw naam en -mail adres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

×

Hallo!

U kunt via dit scherm direct een WhatsApp bericht sturen. Of neem contact op door een e-mail te sturen naar: info@erziteendraadjelos.nl

× Chat direct met Vtt Technische Diensten